Nyheter

TV: Carina Ödebrink i Almedalstal

Värnamo.nu

Nyheter I går ”sprang” vi på regionrådet Carina Ödebrink från Vaggeryd under Almedalsveckan.

Det händer mycket i Visby när politiker, andra makthavare och vanligt folk samlas under några dagar.

Bland övriga medverkande från regionen märks verksamhetschef Michael Trollstad, Värnamo Folktandvård. och socialchef Gunnel Lundgren, Värnamo. de medverkar i Kommunal utvecklings seminarium om ”Vems kunskap väger tyngst? Ge brukaren makten över sin egen vård och omsorg”.

Kommunal utveckling är ett verksamhetsområde inom Region Jönköpings län.

I övrigt medverkar/deltar medarbetare från olika verksamhetsområden.
De flesta arbetar övergripande i Region Jönköpings län, bland annat inom Regional utveckling och Kommunal utveckling.

Regiondirektör Agneta Jansmyr medverkar också:
– Almedalsveckan är viktig för oss. Vi deltar därför att vi är övertygade om att vi kan bidra till andras utveckling och att det vi får med oss från Almedalsveckan ger effekt på utvecklingsarbetet inom Region Jönköpings län, säger Agneta Jansmyr.

– Vid årsskiftet ombildades Landstinget till Region Jönköpings län och fick större ansvar för den regionala utvecklingen och även för de delar av kommunal utveckling och samordning som tidigare fanns inom Regionförbundet. I Almedalen arrangerar vi två egna seminarier om regional attraktivitet och kompetensförsörjning och i samarbete med Region Västerbotten tre seminarier inom området Vård och omsorg/forskning.

Utöver de egna seminarierna medverkar regionens tjänstemän och politiker i flera arrangemang om bland annat nationell e-hälsa, nationella kvalitetsregister, folktandvård, läkarbemanning sommartid, bokpaket till familjehemsplacerade barn, jämlik hälsa och regional utveckling. Sammanlagt reser ett fyrtiotal medarbetare från sju verksamhetsområden inom Region Jönköpings län samt fyra regionråd till Almedalsveckan 2015.

Taggar

Dela